Atıklar dönüşüyor çocuklar kod yazıyor

Atıklar dönüşüyor çocukların kod yazması için ücretsiz sınıflar kuruluyor. Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği işbirliğiyle “Yarını Kodlayanlar” projesinde e-atıkları Akademi Çevre geri dönüştürüyor. 

Atıklar dönüşüyor çocuklar

Vodafone’un elektronik atık bilincini artırmak ve geri dönüşümünü teşvik etmek amacıyla başlattığı “Bu Atıklar Kod Yazıyor” projesine kurumsal iş ortakları da destek veriyor.

Vodafone, 7 kurumsal iş ortağıyla birlikte 6 ilde 3 bin 700’den fazla çalışanın desteğiyle toplayacağı elektronik atıkları geri dönüştürerek Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde kodlama sınıfları açıyor.

İş ortaklarının İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya ve Bursa’daki ofislerinde çalışanların desteğiyle toplanan elektronik atıkları lisanslı geri dönüşüm firması Akademi Çevre geri dönüştürüyor.

Elde edilen gelir ile Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde kodlama sınıfları açılıyor. Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği işbirliğiyle “Yarını Kodlayanlar” projesi ile kurulan sınıfları, kodlama öğrenmek isteyen tüm çocuklar ücretsiz kullanabiliyor.

Mardin ve Samsun’da kodlama sınıfları açıldı

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel konu ile ilgili şunları söyledi:

“Elektronik atıkların doğru şekilde geri dönüşümünü sağlamak ve bu konuda bilinç yaratmak üzere ‘Bu Atıklar Kod Yazıyor’ projesini hayata geçirdik. Topladığımız elektronik atıkların geri dönüşümünden elde edilen ekonomik gelirle okullara kodlama sınıfı kuruyoruz. Bugüne kadar Mardin ve Samsun’da kodlama sınıfları açtık.”

Atıklar dönüşüyor çocuklar kod

Elektronik atıklarda %100 geri dönüşüm hedefleniyor

Vodafone, tüm dünyada 2025 yılına kadar elektronik atıklarda %100 geri dönüşüm hedefliyor. Vodafone, Türkiye de operasyonlarından kaynaklı çevresel etkisini daha az atık üretimi ve daha az doğal kaynak kullanımı ile azaltırken, ürettiği atığı geri dönüştürüyor.

Şirket şebeke kaynaklı elektronik atıkların %85’ini geri dönüştürüyor, %14’ünü tekrar kullanıyor. Arızalı veya hasarlı, kullanılmayan şebeke ekipmanlarını ikinci el olarak satarak tekrar kullanılmasını hedefleyen ikinci el projesi, akıllı telefon kiralama hizmeti, cep telefonu değişim kampanyası gibi çalışmalarla döngüsel ekonomiye katkı sağlıyor.

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için

“Bu Atıklar Kod Yazıyor” projesine Vodafone iş ortaklarının verdiği destek, UNDP’nin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları “Amaçlar İçin Ortaklıklar” olarak belirtilen 17. maddeyi de destekliyor.

“Amaçlar İçin Ortaklıklar”  sürdürülebilir kalkınmanın ancak küresel ortaklık ve işbirliği için güçlü taahhüt ile gerçekleştirilebileceğine dikkat çekiyor.

“Bu Atıklar Kod Yazıyor” projesi için yapılan kurumlararası güçbirliği, kurumsal iş ortaklıklarının önemine örnek oluyor.

Daha fazla bilgi için: www.vodafone.com.tr ve www.akademicevre.com

PAYLAŞ
Önceki İçerikKöy okulları için Askıda Fide Çocuk Kitapları
Sonraki İçerikUzaktan eğitim çocuk psikolojisini nasıl etkiliyor?
Sürdürülebilir yaşam için Çevre, Sağlık, Beslenme, Eğitim konularında yenilikleri, etkinlikleri, duyuruları paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Paylaşmak istediğiniz bir haberiniz varsa bize iletişim e-posta adresimiz ve sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER