Çocuk kampı, kuş gözlemi ve şiiri buluşturuyor

Çocuk kampı kuş gözlemi ve şiiri buluştuyor. İznik Avdan Dağı’nda ailecek şiirli doğa kampına katılmak isteyen var mı? Analı Kuzulu ve Dikey Dünya Evi organizasyonu ile Haiku Kampı 17-18-19 Kasım tarihlerinde gerçekleşiyor.

Haiku, bugün tüm dünyada tanınan ve sevilen geleneksel Japon edebiyatından kısa bir şiir türü. Doğa mısralarının harika paylaşımı, İznik Avdan Dağı’nda derin sessizlik ve orman yürüyüşleri için Haiku Çocuk Doğa Kampı etkinliği, tüm aile çocuklara birlikte farklı bir açık hava etkinlik seçeneği sunuyor

Çocuk Kampı Kuş Gözlemi ve Haiku Atölyesi

Çocuk Kampı Kuş Gözlemi ve Haiku Atölyesi, Doğa Oyunları Evi kurucularından Burcu Meltem Arık ile eşliğinde hem çocuklar hem de büyükler için keşif dolu bir hafta sonu olacak.

Yeşili seven anne, baba ve çocuklara tavsiye ederiz 🙂

Haiku Çocuk Doğa Kampı Programı

  • 17 Kasım Cuma

Kampa Geliş ve Yerleşme, ateş başı tanışma, sohbet-muhabbet, doğayla ilgili masallar

  • 18 Kasım Cumartesi

– Burcu Meltem Arık ile Kuş Gözlemi

– Derin Dinleme Etkinlikleri (Ağacınla tanış, Sessiz Yürüyüş yap)

– Burcu Meltem Arık-Eren Atak ile Haiku Kartları ve Kuralları Atölyesi

– Öğle Yemeği

– Yürüyüş ve Doğada İlk Haiku Denemesi

– Serbest Zaman

– Haiku Atölyesi ve Ustalardan Örnekler

– Akşam Yemeği

– Ateş Başı Muhabbeti ve Müzik

  • 19 Kasım Pazar

– Burcu Meltem Arık – Eren Atak ile İkinci Haiku Deneme Atölyesi

– Avdan Dağı Yürüyüşü

– Doğada Ustalardan Haiku Örnekleri

– Öğle Yemeği

– Serbest Zaman ve Kamp Etkinlikleri

– Kamptan Ayrılma

Dikey Dünya Doğa Evi, Haiku Kampı için kuzuları ve ebeveynlerini bekliyor.

Daha fazla bilgi için: www.dikeydunya.com ve www.analikuzulu.com

Çocuk kampı kuş gözlemi

Burcu Meltem Arık kimdir?

Antakya’da bir dağın yamacında ve bir nehrin kenarında doğup büyüdüm. Yazlarımı da K. Maraş Göksun’da yaylada geçirdim. Doğa sevdam hem genetik hem de bu olağanüstü coğrafyalardan.

1993 yılında ODTÜ Kimya Bölümü’ne girdim. 1996 yılında ODTÜ Kuş Gözlem Topluluğu’na katıldım. Doğa koruma alanında çok önemli bir okul olan Türkiye Doğal Hayatı Koruma Derneği (DHKD) gönüllüsü oldum. Doğa koruma projelerine katılarak Türkiye’nin dört bir yanındaki önemli doğa alanlarını gördüm, ülkemin güzel doğası ve güzide insanlarıyla tanıştım, farklı yaş gruplarına yönelik doğa eğitimi çalışmaları yürüttüm. 1997’den bu yana doğa eğitimi alanında çalışıyorum.

2000 yılında DHKD’de Eğitim Sorumlusu, 2002 yılında Doğa Derneği kurucularından biri olarak Eğitim Koordinatörü görevlerini üstlendim. Doğa eğitimini eğitim politikalarına nasıl entegre ederiz sorum, 2007-2008 yılları arasında Sabancı Üniversitesi Eğitim Reformu Girişimi’nde eleştirel düşünme, eğitimde iyi örnekler ve öğretmen politikaları çalışmalarını yürütmekle sonuçlandı. 2009-2011 yılları arasında Birleşmiş Milletler’in Türkiye’nin İklim Değişikliğine Uyum Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi’nde eğitim danışmanlığı (UNEP) yaptım. 2011-2014 yıllarında TEMA Vakfı’nda Eğitim Bölüm Başkanlığını yürüttüm. 2015 yılında Bilgi Üniversitesi’nde Biyomimikri (Prof. Duruiz ile birlikte) ve Ekolojik Okuryazarlık ve Sürdürülebilirlik (Online) derslerini vermeye başladım. Eş zamanlı olarak ÇEKÜL Vakfı Bilgi Ağacı Programının danışmanlığını yapıyor, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ile “Doğa Gözlem Okulu” ve ‘İstanbul’un Yaban Hayatı Okulu’nu yürütüyorum.

2015 yılı itibariyle çalışmalarımı çok sevgili dostum Banu ile birlikte heyecanla kurduğumuz Doğa Oyunları Evi bünyesinde sürdürmeye başladım.

Ben de kızım Sumru ile seyreyliyorum şu alemi.

CEVAP VER