Elektronik atıklar Atma Bağışla Projesi ile çocukların nitelikli eğitim almasına katkı sağlıyor. TEGV ve TÜBİSAD işbirliğiyle e-atıklar eğitime dönüşüyor, çocuklar geleceğe umutla bakıyor.
Her atık çöp değildir. Atık algımız değişiyor. Cam, plastik, kağıt ve ambalaj atıklarının geri dönüşümü üreticiler, tüketiciler, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, kamu ve özel sektör çalışmaları ile her geçen gün artıyor.
Ancak ne yazık ki e-atıklar için benzer durum sözkonusu olamıyor. Dünyadaki e-atıkların yüzde 83’ü çöpe atılarak büyük bir çevre kirliliği yaratıyor.
“Atma Bağışla Projesi” hepimizin desteğini bekliyor. Siz de elektronik atıklarınızı PTT şubelerine teslim edin. Çocuklarımızın TEGV’de nitelikli eğitim desteği almasına katkı sağlayın.
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile 2018 yılında işbirliği protokolü imzaladı. Türkiye’nin 25 ilinde kendisine ait 8 Eğitim Parkı, 31 Öğrenim Birimi ve 18 Ateşböceği Öğrenim Birimi ile çocuklara eğitim desteği veriyor.
Çocukların nitelikli eğitim almasını destekleyen TEGV, küresel sorunların çözümüne yönelik projeler için de çalışıyor.
TEGV ve TÜBİSAD işbirliğinde gerçekleşen Atma Bağışla Projesi, e-atıkların geri dönüşümü ile çevreyi korurken, elde edilen ekonomik değerle çocuklar nitelikli eğitim alıyor.
Elektronik atıklar 3 binden fazla çocuğa destek oldu
T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yetkilendirilmiş Kuruluşu Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ve TEGV işbirliğindeki Atma Bağışla Projesi 2016 yılında başladı.
Atma Bağışla Projesi evde, okulda ve işyerinde kullanılmayan e-atıkları geri dönüşümle eğitime kazandırıyor.
Bağışladığımız e-atıklar, 902 512 042 koduyla PTT aracılığıyla anlaşmalı geri dönüşüm tesisine gönderiliyor. Elde edilen gelir, ihtiyacı olan çocukların TEGV’de nitelikli eğitim desteği almasını sağlıyor.
Projeye bugüne kadar 250 tondan fazla e-atık bağışlandı. Bağışlar 3 binden fazla çocuğun TEGV’de nitelikli eğitim desteği almasına katkı sağladı.
Elektronik atık ne demek? Nasıl bağışlarım?
Masaüstü ve dizüstü bilgisayar, tablet, monitör, yazıcı, bilgisayar parçaları, ses, görüntü ve müzik sistemleri, DVD okuyucu ve uydu alıcılar, masa ve cep telefonları, elektrikli ev aletleri, kablo ve adaptörler ve tüm elektrikle çalışan aletler e-atık olarak nitelendiriliyor.
Tüm bu elektronik atıklar Atma Bağışla Projesi kapsamında geri dönüştürülebilen ürünler arasında yer alıyor.
Atma Bağışla Projesi kapsamında olmayan ürünler ise; cam ve ahşap ağırlıklı (floresan ve ampüller, ahşap mobilya ve aksesuar) eşyalar, yazıcı kartuş ve tonerleri, buzdolabı, akü ve piller.
- Daha fazla bilgi, biyesel ve kurumsal bağış yapmak için www.atmabagisla.org