Elektronik atıklar çocuklar için eğitime dönüşüyor

Elektronik atıklar Atma Bağışla Projesi ile çocukların nitelikli eğitim almasına katkı sağlıyor. TEGV ve TÜBİSAD işbirliğiyle e-atıklar eğitime dönüşüyor, çocuklar geleceğe umutla bakıyor.

Elektronik atıklar çocuklar

Her atık çöp değildir. Atık algımız değişiyor. Cam, plastik, kağıt ve ambalaj atıklarının geri dönüşümü üreticiler, tüketiciler, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, kamu ve özel sektör çalışmaları ile her geçen gün artıyor.

Ancak ne yazık ki e-atıklar için benzer durum sözkonusu olamıyor. Dünyadaki e-atıkların yüzde 83’ü çöpe atılarak büyük bir çevre kirliliği yaratıyor.

“Atma Bağışla Projesi” hepimizin desteğini bekliyor. Siz de elektronik atıklarınızı PTT şubelerine teslim edin. Çocuklarımızın TEGV’de nitelikli eğitim desteği almasına katkı sağlayın.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile 2018 yılında işbirliği protokolü imzaladı. Türkiye’nin 25 ilinde kendisine ait 8 Eğitim Parkı, 31 Öğrenim Birimi ve 18 Ateşböceği Öğrenim Birimi ile çocuklara eğitim desteği veriyor.

Çocukların nitelikli eğitim almasını destekleyen TEGV, küresel sorunların çözümüne yönelik projeler için de çalışıyor.

TEGV ve TÜBİSAD işbirliğinde gerçekleşen Atma Bağışla Projesi, e-atıkların geri dönüşümü ile çevreyi korurken, elde edilen ekonomik değerle çocuklar nitelikli eğitim alıyor.

Elektronik atıklar çocuklar

Elektronik atıklar 3 binden fazla çocuğa destek oldu

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yetkilendirilmiş Kuruluşu Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ve TEGV işbirliğindeki Atma Bağışla Projesi 2016 yılında başladı.

Atma Bağışla Projesi evde, okulda ve işyerinde kullanılmayan e-atıkları geri dönüşümle eğitime kazandırıyor.

Bağışladığımız e-atıklar, 902 512 042 koduyla PTT aracılığıyla anlaşmalı geri dönüşüm tesisine gönderiliyor. Elde edilen gelir, ihtiyacı olan çocukların TEGV’de nitelikli eğitim desteği almasını sağlıyor.

Projeye bugüne kadar 250 tondan fazla e-atık bağışlandı. Bağışlar 3 binden fazla çocuğun TEGV’de nitelikli eğitim desteği almasına katkı sağladı.

Elektronik atıklar çocuklar

Elektronik atık ne demek? Nasıl bağışlarım?

Masaüstü ve dizüstü bilgisayar, tablet, monitör, yazıcı, bilgisayar parçaları, ses, görüntü ve müzik sistemleri, DVD okuyucu ve uydu alıcılar, masa ve cep telefonları, elektrikli ev aletleri, kablo ve adaptörler ve tüm elektrikle çalışan aletler e-atık olarak nitelendiriliyor.

Tüm bu elektronik atıklar Atma Bağışla Projesi kapsamında geri dönüştürülebilen ürünler arasında yer alıyor.

Atma Bağışla Projesi kapsamında olmayan ürünler ise; cam ve ahşap ağırlıklı (floresan ve ampüller, ahşap mobilya ve aksesuar) eşyalar, yazıcı kartuş ve tonerleri, buzdolabı, akü ve piller.

PAYLAŞ
Önceki İçerikÇocuklar Kadıköy Bostanları ile buluşuyor
Sonraki İçerikSürdürülebilir tarım ile çocuklara sürdürülebilir destek
Meraklı, paylaşımcı ve esinlendirici olmayı seviyorum. Ekolojik yaşama olan merakım, Türkiye’de ve dünyada organik ürünleri araştırmaya yöneltti beni… 2006 yılında organik ürünleri tüketici ile buluşturan Türkiye'nin ilk e-ticaret sitesinin kurucularındanım. Sağlıklı, çevre dostu, yeşil, organik ve ekolojik ürün üreticileri, çiftçiler, ithalatçılar, tüketiciler, sivil toplum kuruluşu çalışanları, yayıncılar, yazarlar, akademisyenler ile tanıştım. Öğrendiklerimi paylaşmak istedim ve 2011 yılında “Aslı Dede ile Yeşil Yaşam” radyo programına başladım. “Yeşil yaşam için neler yapabiliriz?” sorusunun cevaplarını konuklarım ile birlikte arıyorum. Çocuklar için yeşil, ekolojik, sürdürülebilir yaşam haberleri ve yararlı bilgilere ulaşabileceğiniz Yesilcocuk.com sitesini yönetiyorum. Karnaval.com radyo BabyJoy'da Yeşil Çocuk programını hazırlayıp sunuyorum. Posta Gazetesi Pazar Postası ekinde "Doğal Yaşam" sayfasını hazırlıyorum. Milliyet - PembeNar.com Aile bölümü Yeşil Çocuk köşesinde yazıyorum. Yeşil, ekolojik, organik, sürdürülebilir yaşam alanında içerik ile pazarlama (text, audio, video), etkinlik, atölye ve sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyorum. Organik yaşamı merak etmeye, öğrendiklerimi paylaşmaya ve esinlendirici olmak için çalışmaya devam ediyorum. Program arşivime ve yazılarıma Yesilinasli.com'dan ulaşabilirsiniz. İÜ SBF Kamu Yönetimi lisans, İÜ SBE Tanıtım Halkla İlişkiler yüksek lisans mezunuyum. Öğrencilik yıllarında vekil ilkokul öğretmenliği yaptım, çocuk tiyatro oyunlarında oynadım. 1996-97 arası ABD’de yaşadım ve GWU Uluslararası Halkla İlişkiler Sertifika Programı’na katıldım. 1993’den bugüne online-offline pazarlama iletişimi ve e-ticaret proje geliştirme alanlarında çalıştım. Bersay İletişim, Futurekids, Doğan Online e-kolay.net, Borusan Elektronik Otomax.com, Hurriyetemlak.com ve Kanz Çocuk Giyim pazarlama iletişimi ve e-ticaret projelerinde görev aldım.

CEVAP VER