Enerjik Okullar kendi enerjilerini üretiyor

Enerjik Okullar Projesi ile Çalık Enerji, Mitsubishi Corporation ve MEB işbirliğinde okullar kendi enerjilerini üretiyor. Güneş panelleri ile okullar enerji ihtiyacını karşılıyor. Öğrenciler yenilenebilir enerji ile tanışıyor.

Enerjik Okullar

Çevre dostu projeleriyle temiz bir gelecek için çalışan Çalık Enerji, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile Enerjik Okullar Sosyal Sorumluluk Projesi’ni gerçekleştiriyor.

“Enerjik Okullar” projesi okulların kendi enerjisini üretmesini destekliyor. Yenilenebilir enerji kaynakları ve sürdürülebilirlik konularında öğrencilerin farkındalığını artırmayı hedefliyor.

Proje kapsamında kurulan güneş panelleri sayesinde okullar ihtiyacı olan enerjiyi kendileri üretiyor, öğrenciler ise yenilenebilir enerjiyi öğreniyor.

Enerjik Okullar ile insana değer, geleceğe yatırım

Enerjik Okullar Sosyal Sorumluluk Projesi, Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinasyonunda Amasya’da başladı.

Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü fizibilite çalışmaları sonrasında Şehit Gültekin Tırpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin teknik ve fiziki şartlarını projeye uygun buldu.

Bahçesine 12 KWp kapasiteli güneş enerji panelleri kurulan okul enerjisinin büyük kısmını kendisi üretecek. Projenin bir hedefi de öğrencilerin sürdürülebilirlik ve yenilenebilir enerji kaynakları hakkında farkındalığını artırmak.

enerjik okullar

Proje ortaklarından Mitsubishi Corporation ise okulda Tesisat ve İklimlendirme Teknolojisi Atölyesi kurdu. Öğrenciler bu atölyede “tesisat ve iklimlendirme” konusunda son teknoloji eğitim setleri ve simülatörler ile eğitim alacak.

Yenilenebilir enerji ile okullar enerjilerini üretiyor

Çalık Enerji Genel Müdürü Onur Yücekal Enerjik Okullar Projesi kapsamında iklim değişikliği ile mücadelede okulların farkındalık yaratacaklarını belirtti.

“Çalık Enerji olarak sürdürülebilirlik stratejimizi çevresel, sosyal ve finansal sürdürülebilirlik üzerine kurguladık. Bu üç bileşeni de içeren bir sosyal sorumluluk projemiz olsun istedik.

Öyle bir okul hayal ettik ki, kendi enerjisini üreterek finansal sürdürülebilirliğini sağlayabilsin. Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak iklim değişikliği ile mücadele etsin. Çevresel sürdürülebilirliğe katkısı olsun. Öğrencilerine sürdürülebilirliğin önemini somut olarak gösterip gerekli farkındalığı yaratabilsin.

Enerjik Okullar Projesi, Çalık Enerji’nin kurulduğu günden bu yana planladığı en büyük ve en uzun soluklu sosyal sorumluluk projesi.

Enerjik Okullar

Öğrenciler iklimlendirme teknolojisini öğreniyor

Proje ortaklarından Mitsubishi Corporation Türkiye, Tokyo Global Kurumsal Sosyal Sorumluluk Katılım Fonu bütçesi ile Şehit Gültekin Tırpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Tesisat ve İklimlendirme Teknolojisi Atölyesi kurdu.

Atölye inşasında altyapı çalışmaları gerçekleştirilirken, tesisat ve iklimlendirme konusunda son teknoloji eğitim setleri ve simülatörler kullanıldı. Ekipmanların kullanımı için eğitici eğitimleri verildi.

Mitsubishi Corporation Türkiye Genel Müdürü Kazuo Inada, Çalık Enerji ile birlikte bu sosyal sorumluluk projesinin bir parçası olmaktan gurur duyduklarını belirtti. “Amacımız genç neslin eğitimine, yenilenebilir enerjilerin geliştirilmesine ve kullanılmasına katkıda bulunmak” dedi.

Enerji Okullar Projesi yaygınlaşacak

Çalık Enerji kurulduğu 1998 yılından bu yana Orta Doğu, Orta Asya, Afrika ve Balkanları kapsayan geniş bir coğrafyada, doğadan gelen enerjiyi insanların hizmetine sunuyor. Daha iyi ve sürdürülebilir bir gelecek yaratmak için gerçekleştirdiği projelere “Enerjik Okullar Sosyal Sorumluluk Projesi”ni de ekledi.

11 ülkede çalışmaları olan Çalık Enerji, sürdürülebilirliğin ancak kültürel bir değişimle toplum içinde yaygınlaşacağı inancıyla, Enerjik Okullar Projesi’ni bulunduğu tüm coğrafyalarda yaygınlaştıracak.

CEVAP VER