İzmit Menevşe Yaylası Çocuk Kampı için yolculuk zamanı

İzmit Menevşe Yaylası Çocuk Kampı için yolculuk zamanı. 7-8 Ekim’de “Kampa gidelim mi baba?” organizasyonu ile İstanbul’a 1.5 saat mesafede İzmit Yuvacık mevkiinde Menevşe Yaylasına çoluk çocuk kampa gitmek isteyen var mı?

İzmit Menevşe Yaylası Çocuk Kampı

Düzenleyen “Kampa gidelim mi baba?” olunca ilk akla gelen soru “Kamp sadece babalar ve çocuklar için mi?” oluyor. Üzülmeyin hanımlar ve beyler… Kampa anneler, teyzeler, amcalar, dedeler, herkes katılabilir. Çocuk olmadan da katılabilirsiniz.

İzmit Menevşe Yaylası Çocuk Kampı yeni kampçılar için de uygun

Çocuk kampı yapmayı ilk defa deneyecek olan aileler için, kamp alanına kadar arabayla çıkılacağından zorluk derecesi neredeyse yok.

Anne baba çocuk kampı, büyükler ve çocuklar için güzel bir hafta sonu yaşamayı amaçlıyor. Kampta, yetişkinler ve çocuklar kamp ortamı hakkında bilgi ediniyor.

Tüm katılımcılar kendi işlerini karşılıyor ve çocuklar kamp ortamına alışıyor, çadırda uyuyor. Günlük yürüyüşler yapılıyor. Ebeveynlerin yeteneklerine göre doğaçlama çocuk etkinlikleri yapılıyor.

İzmit Menevşe Yaylası Çocuk Kampı çocuklara hazır

Kamp alanı büyük bir yeşillik ve çocukların rahatlıkla oynayabilecekleri güvenli bir ortam. İsteyenler kamp çevresinde zaman geçirebilir, isterseniz çevre keşfi yürüyüşüne katılabilirsiniz. Kampı düzenleyenler diyor ki: “Çocuğum yürür mü? diye düşünmeyin Şaşıracağınıza garanti veriyoruz. Gurubun enerjisi ile 4 yaşındaki çocuklar ile biraz söylenmeli 11 Km yürüyüş tecrübelerimiz bile var.” 🙂

Kamp çevresinde akşam ateşi için odun toplama, mevsime göre meyve avcılığı yapılacak.

Arabayla gidileceği için yanınızda top, ip, küçük müzik aletleri vb araçlar getirebilirsiniz. Müzik yapmayı bilen varsa getirecekleri aletler ile şarkı söyleyebilir, oyunlar oynayabilirsiniz. Boya kalemi, kağıt ve boyama kitabı da getirirseniz pazar sabahı kahvaltı sonrası çimlerde resim yapabilirsiniz.

Kampta yemekleri her aile kendi organize ediyor

Organizasyonu yapan deneyimli kampçıların önerilerine gözatalım mı? 🙂

  • 7 Ekim Cumartesi günü çıkış 07.00 – Yaylaya hareket: 09.00

Kahvaltı: Yolda yapılacak. Seçim size bağlı.

Öğle yemeği: Kampa varmış olacaksınız. Hızlıca orada hazırlanabilir ya da çantanızda hazır sandviçleriniz olabilir.

Akşam Yemeği: Hava kararmadan hazırlıklar bitmiş olacak.

Kamp ocağı olmayanlar için: İsteyen küçük tüp, tencere, tabak vb mutfak malzemesini getirebilir. Kampın bir bölümü çocukların ulaşamayacağı şekilde mutfak haline getiriliyor. Kamp ateşinde yemek ısıtmayı düşünenler dikkat, tencere ve tavaların altı kararıyor. Kamp ateşinde mangal ya da şiş yapılabilir. Bu kısım hayal gücünüze bağlı 🙂 Sucuk hatta dallara da takılabilir.

Sıcak çorba yapmak her zaman güneş indiğinde soğuyan havaya karşı güzel bir önlem. Su yaylada olacak. Herkes suyu taşımak için min 5 lt su taşıma kabı getirmeli ve içmek için küçük mataralar. Çocuğunuzun kendi matarası, feneri ve düdüğü olması önerilir. 🙂

Tüm eksikler ve taze ekmek, yaylaya çıkmadan köyden temin edilebilir. Yanınıza bol bol meyve almayı unutmayın.

  • 8 Ekim Pazar günü yayladan geri dönüş yola çıkış 15.00

Kahvaltı: Kamp alanında yapılacak. Normal kahvaltı malzemeleri.

Öğlen yemeği: Kamp alnında hazırlanacak. Yola çıkmadan önce atıştırmalık.

Ulaşım & Konaklama

Herkes kendi aracı ile yola çıkacak. Arabası olmayanlar için arabasında yer olanlar kamp organizasyonu ile iletişim kurabilir geçebilir. Böylece masraflar paylaşılabiliyor.

Çadır, Uyku Tulumu ve Mat Temel kamp malzemeleri. Kampı ilk kez deneyimleyecekler için bu malzemeleri kiralama seçeneği var. Tabii sınırlı sayıda. Katılmaya kesin karar verdiyseniz web sitesindeki formu doldurmanız gerekiyor.

Detaylar ve katılım formu için: www.kampagidelimmibaba.com

“Kampa gidelim mi baba?” nasıl kuruldu?

Uzun yıllar sıradışı sporlar ile ilgilenmiş bir aile, doğanın kişisel gelişim üzerindeki gerekliliklerini ve olumlu etkilerini bildiklerinden “doğa yoksunu” çocuklar yetiştirmek istemiyor.

Doğa içerisinde şehir koşuşturmacasından uzaklaşmak, uyumlanmak, temiz hava temiz enerji ile dolmak, doğa ile uyum, yardımlaşma ve değişik bir deneyim olarak çocukları ile kamp yapıyorlar.

AVM’ler dışında seçeneği olmayan ama böyle bir alternatif arayan ailelere de klavuzluk ederek bir topluluk oluşturmak ve toplumda bu tür etkinliklerin artmasını sağlamak amacıyla yola çıkıyorlar. “Böylelikle çocuklarımıza doğanın değerini daha iyi anlatabiliriz. Doğayı korumayı öğretebiliriz.” diye düşünüyorlar.

“Kampa gidelim mi baba?” toplumda pek bilinmeyen kampçılık sporunun hangi yaş olursa olsun çocuklarımızla da yapılabileceğini kanıtlayan toplumsal bir proje.

CEVAP VER