Sürdürülebilirlik Raporu ile Borusan, dünyanın geleceği için çocukların sesine kulak verdi. Gelecek kaygılarını pankartlar ile anlatan Borusan çalışanlarının çocukları “Dünya tek kullanımlık değil” dedi.
2000’lerin başında, Türkiye’nin ilk dijital projelerinden biri için Borusan’da görev aldım. Bir Borusan’lı olmak gurur vericiydi ve kurum kültürünü severek 4 yıl çalıştım. Borusan Grubu; kültür, sanat, sosyal sorumluluk ve çalışanlarının mutluluğuna verdiği değer ile Türkiye’de topluma katkı sağlayan kurumların başında geliyor. Bu nedenle, “Sürdürülebilirlik Raporu” kapsamında çocuklara yer verdiğini öğrendiğimde şaşırmadım.
Borusan’ın 2018 Sürdürülebilirlik Raporu “Dünya Bizim Evimiz” başlığı ile yayınlandı. Raporda çocukların atölyelerde hazırladıkları pankartlara yer verildi.
“Kokopelli Şehirde” inisiyatifi ile yapılan atölyede, çocuklar gelecekleriyle ilgili duydukları kaygıları paylaştılar. Pankartlara yazdıkları mesajlarla hepimizi farkındalığa davet ettiler.
Borusan Holding ve Borusan Grup şirketlerinin 2018 yılında sürdürülebilirlik alanında yürüttükleri çalışmalar ve aldıkları sonuçlar “Borusan 2018 Sürdürülebilirlik Raporu”nda kamuoyuyla paylaşıldı.
Tüm gezegende ve ekosistemde etkisini her geçen gün daha çok göstermeye başlayan iklim krizini, Borusan bu yıl Sürdürülebilirlik Raporu’na taşıdı. Ve dünyanın geleceği konusunda sürdürülebilirlik paydaşlarından biri olarak kabul ettiği çocukların sesine kulak verdi.
Çalışanların çocuklarının atölyede hazırladığı pankartlardaki mesajlara, Borusan Sürdürülebilirlik Raporu içinde yer verdi.
Pankartlarda çocukların yazdıkları mesajlardan bazıları şöyle: “Dünya tek kullanımlık değil”, “Yarınımızı düşünüyoruz”, “Gezegen B yok”, “Gelecek bizim”, “Fosil değil insanım”, “Dünyamıza mutlu son yazalım”.
Raporun başında, “Biz bu dünyayı atalarımızdan miras değil, çocuklarımızdan ödünç aldık. Yarınlarımızın ellerinde şekillenen 2018 Sürdürülebilirlik Raporumuzu keyifle okumanızı diliyor, hep birlikte daha iyi bir gelecek hayalini paylaşıyoruz.” sözlerine yer veriliyor.
Rapor #DünyaBizimEvimiz hashtag ile yayınlandı. “Dünya tek kullanımlık değil” sloganını benimseyerek, “Değer Yaratan İş Anlayışı”, “Mutlu Borusanlılar” ve “Topluma Katkı” ana başlıkları altında hazırlandı.
Rapor, iklim kriziyle mücadeleye Borusan yaklaşımını ve uygulamalarını anlatıyor
“İnsanlık ailesi olarak şimdiye kadar karşılaştığımız en büyük sorun sizce hangisi?” sorusu ile başlayan rapor, “Birleşmiş Milletler’in cevabı İklim Krizi” diyerek devam ediyor.
Borusan şirketlerinde; doğal kaynak ve enerji kullanımını azaltan, atık oluşumunu engelleyen ve karbon ayak izini asgari düzeye düşüren çevresel uygulamalar hayata geçirildiği belirtiliyor. Kaynakları etkin yöneterek, iklim kriziyle mücadele yaklaşımı ile üretilen çevre dostu çözüm ve hizmetlerin sürekli geliştirildiği vurgulanıyor.
Sürdürülebilirlik Raporu nedir? Ne işe yarar?
Kurumlar “Sürdürülebilirlik Raporu” yayınlayarak; sundukları ürün ve hizmetler sonucunda ortaya çıkan ekonomik, sosyal ve çevresel etkileri ve bu etkileri nasıl yönettikleri ile ilgili yaklaşımlarını tüm paydaşlarının dikkatine sunuyor.
Dünyamızın geleceğini korumak hepimizin görevi
Satın alma kararı veren bireyler olarak, hepimiz “denetçi” ve “yönlendirici” durumdayız. Kararlarımız ve eylemlerimiz dünyamızın geleceğini etkiliyor.
Biz de sorumluluk alalım ve çocuklarımız için ürün ve hizmet sunan kurumları izlemeye alalım.
Sürdürülebilirlik raporlarını okumak pek de kolay değil. Ancak kurumlar son yıllarda raporları hepimizin anlayabileceği bir dil ile ve mümkün olduğunca renkli hazırlamaya çalışıyor.
Bir “Dünya Vatandaşı” olarak bize düşen görev ise, kurumların raporlarına göz gezdirip neler yaptıklarını öğrenmek.
Borusan 2018 Sürdürülebilirlik Raporu; çocukların söylemlerine de yer vererek, kolay okunabilir, anlaşılabilir ve rengarenk hazırlanmış.
Bu çalışma için tüm çalışanlara tebriklerimizi ve teşekkürlerimizi gönderiyoruz.
Borusan 2018 Sürdürülebilirlik Raporu’nu okumak için tıklayın.